Muutamia kansanedustajiemme Facebook-sivuilta poimittuja kirjoituksia luettavaksi ja mietittäväksi.

 

Jussi Halla-aho:

Suomi on siinä mielessä erikoinen maa, että soveliaisuuden, häveliäisyyden, arvokkuuden ja vakauden vaatimukset kohdistuvat lähinnä oppositiopoliitikkoihin. Mitä lähemmäs vallan ydintä mennään, sitä enemmän riittää se, että toiminta ei ole suoranaisesti laitonta.

Perussuomalaisten varavaltuutetuilta edellytetään enemmän kuin pääministeriltä.

Pääministeri toimii, omien sanojensa mukaan, “ikään sopivalla tavalla”. Pienempien kihojen odotetaan toimivan asemaan sopivalla tavalla.

Perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa on tunnetusti laaja ja aggressiivinen armeija, joka selittelee parhain päin pääministeri Marinin tekemisiä.

Heidän kannattaisi pohtia muutamaa asiaa.

Kun Marinin kaikki töppäilyt painetaan villaisella tai jopa spinnataan ihailtavaksi naisenergiaksi, tämä ei ole omiaan vähentämään sekoilua. Päin vastoin, se kannustaa jatkamaan sitä.

Voi jopa olla, että Marinin käytös on tarkoituksellista. Hän selvästi nauttii kehujen kohteena ja huomion keskipisteenä olemisesta. On vaikea uskoa häntä niin yksinkertaiseksi, ettei hän ymmärtäisi yksityistiloissa JA ravintoloissa tapahtuvan biletyksen päätyvän videoille ja julkisuuteen.

Se, että muut ihailevat ja selittelevät hänen toimintaansa, tuntuu todennäköisesti erittäin voimaannuttavalta. Siihen tunteeseen voi jäädä koukkuun. Saman ihailun ja sen tuottaman mielihyvän saaminen edellyttää alati kiihtyviä kierroksia.

Ennemmin tai myöhemmin Marin bilettää itsensä kumoon, taika haihtuu ja faniarmeijalle iskee krapula. Aletaan pohtia, että olisikohan pitänyt sanoa jotakin kriittistä jo hyvän sään aikana ja estää eskalaatiokierre.

Kun se aika tulee, tämänhetkiset fanituskirjoitukset tulevat näyttäytymään varsin kummallisina. Länsimaiselle elämänmenolle vieraana sokeana henkilökulttina.

 

Ville Tavio:

Päihteilevä pääministeri on huono esikuva nuorille.

Päihteilevä pääministeri romuttaa luottamusta pääministeri-instituutioon.

Kuka tahansa muu pääministeri olisi jo jättänyt eronpyynnön.

Vihervasemmisto pitää tietysti luomastaan Sanna Marinin henkilökultista kiinni kynsin ja hampain, koska uskovat sillä hämäävänsä kansaa ja pystyvänsä roikkumaan kiinni vallankahvassa. Marinin odotetaan kuitenkin nousevan EU-virkoihin tekemään sosialistien myyräntyötä koko Euroopalle.

Punavihreästä valtamediasta kuullaan taas täysin älyvapaat puolustuspuheenvuorot ja typerimmätkin tekosyyt käytetään, koska uskovat ihmisten olevan niin typerää että syövät minkä tahansa perustelun.

Sanna Marin itse harmitteli kiinnijäämistä ”jauhojengissä” – omassa käytöksessä hän ei nähnyt tietenkään mitään vikaa.

Pääministeri vetosi vielä kaiken lisäksi kyse olevan vain ”ikänsä mukaisesta käytöksestä”.

Nyt on tietääkseni puolustauduttu ainakin jo 1) ikävällä kiinnijäämisellä 2) nuorella iällä 3) naiseudella.

Joku sanoo myös aina, että saahan pääministeri yksityisajallaan pyöriä baareissa ihan niin lärvit mitä tahtoo, mutta eihän se niin mene. Pääministeri on maan johtava päättäjä ja hänen pitäisi olla 24/7 valmiudessa jos tulee kriisitilanne päälle ja valtiojohtoa tarvitaan.

 

Leena Meri:

Valta tuo vastuuta ja se pitää ymmärtää kun homman ottaa vastaan.
Valtion keskeisten toimijoiden kuten pääministerin tulee olla toimintakykyinen kaikkina aikoina.

Olemme kesän aikana pyytäneet eduskuntaa koolle edes yhdeksi päiväksi keskustellaksemme pääministerin kanssa uniper-Fortum sotkusta sekä halunneet saada tietoa miten suomalaisia autetaan mm. kallistuneen sähkön ja hintojen kanssa.

Pääministeri on ilmoittanut yksikantaan että hän lomailee ja siihen hänellä on oikeus. Kyllä jokaisella on oikeus lomaan mutta pääministerin tehtävä ei ole normi työ jota ei voi keskeyttää mistään syystä.
Koska me saamme vastuullisen pääministerin? Sitä odotellessa.

Miten se yleensä on eri työpaikoilla, kun olet päivystysvuorossa?

Voitko ajatella päivystyksessä, että ei tässä varmaan ole mitään yllättävää tulossa, joten voi tässä siirtyä ottamaan kuppia.

Entä yllättävä tilanne, jota ei voi tietää etukäteen ennen klo 24, jota pääministeri itse piti jonkinlaisena rajana pistää menokenkä menemään. Esimerkkeinä ydinonnettomuus, muu suuronnettomuus tai mitä tahansa. Yleensä näistä ei ”tiedoteta” etukäteen.

Meillä on maassa pääministeri, joka näyttää mallia miten vastuuta omalla vahtivuorolla kannetaan.

 

Puheenjohtaja Riikka Purra:

Ymmärtävätköhän pääministerin toiminnan sokeat puolustelijat, että tämä asettaa riman – eli siis laskee sen – myös tuleville pääministereille, muille ministereille ja yleisesti politiikkaan osallistuville? Se heikentää koko poliittisen päätöksenteon uskottavuutta ja vakavasti otettavuutta.

Onko Suomi ansainnut sen? Mielestäni ei.

Hän ei edes pahoitellut. Hän hyökkäsi.

Se kertoo voimakkaasta hybriksestä ja kyvyttömyydestä nähdä oman suosion kuplansa ulkopuolelle.

 

Kirjoitettu 21.8.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa